Vinterdäck

Visar 1–100 av 2794 resultat

BILLIGA VINTERDÄCK ONLINE

BILLIGA FRIKTIONSDÄCK & DUBBDÄCK

När det tid  vinterdäck: köp vinterdäck genom Billigastdäck.se och spara upp till 40% jämfört med övriga däckmarknaden. Billigt, enkelt och tryggt!

Varför handla genom Billigastdäck.se? Billigastdäck.se försöker att samla alla vinterdäck på marknaden och lista de billigaste priserna för dig om bilägare.

KÖPA VINTERDÄCK – VAD BÖR DU TÄNKA PÅ?

När det är tid att byta till vinterdäck, vad är det du ska tänka på? Vilket vinterdäck passar dig bäst? Vilken egenskap på vinterdäck tycker du är viktigast? Vi försöker hjälpa dig med tips och rådgivning inför ditt köp av vinterdäck! Oavsett vad du söker kommer du här kunna finna dina nya dubbdäck eller dubbfria vinterdäck (friktionsdäck) och glöm inte att köra extra försiktigt under vintern!

VINTERDÄCK 2019 – NYA VINTERDÄCK?

Det finns nya vinterdäck på lager i Sverige och alla dess däck online. Året 2019 har det kommit med flera nyhet bl.a. Nokian, Bridgestone och Continental. Många tillverkare av vinterdäck producerar nya bildäck med  ny gummiblandning och behåller tidigare däckmöster. Trots detta behåller de tidigare namn på däcket, fast nya blandningen gör skillnad.  

FRIKTIONSDÄCK ELLER DUBBDÄCK?

När det kommer till vinterdäck finns det dubbdäck och odubbade vinterdäck att välja emellan. Vilken typ av vinterdäck du ska välja beror på vilket underlag du kommer att köra på mest. Dubbdäck är säkrast för dig som kör mycket på snö och is, och friktionsdäck är bäst i riktigt kallt väder utan is. Kör du mycket när det är  blött ute eller med snömodd är odubbade vinterdäck att föredra. Fundera därför innan vilken typ av väderlek och vilket vägunderlag det brukar vara där du bor. Detta hjälper dig att ta beslut om att välja dubbade vinterdäck eller odubbade vinterdäck.

För bilister som bor i Norra Sverige använder man mest dubbade vinterdäck bland bilägare. Samtidigt använder man mest odubbat i de södra delarna utav Sverige. I Stockholm är det lite mer blandat när man väljer mellan dubbdäck eller dubbfritt. I sSockholm ska man dock ha i åtanke att det finns vägar där man har förbjudit trafik med dubbdäck.

VINTERDÄCK – ”Vart montera bäst däck?”

Vinterdäcken slits olika beroende på vart de sitter på din bil. Likaså påverkas slitaget beroende på om vinterdäcken sitter fram, bak eller om det är en fyhulsdriven bild du kör. Detsamma påverkas slitaget mellan en bakhjulsdriven eller framhjulsdriven bil. Det man kan säga är att vinterdäcken slits mer där själva drivningen av hjulen är.

VINTERDÄCK OCH ÅLDER

Det du ska ha i åtanke är att inte ha för gamla däck monterade på bilen. Detta med tanke på att gummit i däcken blir sämre med åren. Dvs. gummiblandningen får sämre egenskaper desto äldre de är.
Ett par vinterdäck som har hängt med några säsonger får ett påtagligt sämre grepp på vägen och därmed direkt farligt att köra runt med dessa däck monterade på bilen.

Det är viktigt att inte ha för gamla däck på vintern därför att gummiblandningen i vinterdäck blir hårdare efter hand som de blir äldre. Ett bildäck för vinterbruk blir äldre dels med tiden men också genom hur ditt vinterdäck förvaras. Däck skall förvaras i svala och mörka utrymmen för att inte bli åldras för fort, och tyvärr finns det många däckverkstäder som erbjuder däckförvaring i containers. Detta är inte en optimal lagring av dina däck, eftersom det kan bli väldigt varmt i en container på sommaren och det mår dina vinterdäck inte så bra av! När du köper nya vinterdäck är dessa oftast förvarade optimalt hos tillverkaren, grossister och detaljister, och därför kan du räkna alla vinterdäck som är upp till tre år gamla som nya vinterdäck, de får nämligen särskilt skydd av en speciell film av glycerin som håller åldringsprocesserna tillbaka tills du börjar använda dina nya vinterdäck.